HUNTER AND DOG_virtuele tentoonstelling en augmented reality

Hunter and Dog is een monumentale sculptuur en 3D-print van 1800 cm hoog -zonder sokkel- geïnspireerd op de gelijknamige sculptuur van de Britse beeldhouwer John Gibson uit 1838. De verwijzing naar een bestaand kunstwerk is het startpunt om een artistiek en maatschappelijk discours te creëren over onze relatie met de natuur en de hedendaagse technologische versnelling. Biotechnologie, synthetische biologie, … zijn de tools van de toekomst en door een artistieke lens kijken we met een kritische blik vooruit naar de impact van deze technologiën.

In de 21ste eeuw is de  mens in staat om de natuur en zichzelf te editen en zijn eigen biologische toekomst te bepalen. Dit is uiteraard niet zonder risico’s en roept heel wat ethische vraagstukken op. We wanen onszelf onoverwinnelijk en sterker dan de natuur. De COVID pandemie heeft het tegendeel bewezen. Het kunstwerk onderzoekt de condition humaine en onze relatie met de natuur en biologische processen op een virtuele en toegankelijke manier.

Het kunstwerk zal in het kader van de Culturele Activiteitenpremie van de Vlaamse overheid via Augmented Reality tentoonstellen, die via een app in 3D kan gezien worden. Door een QR marker af te drukken of een digitale scan te maken van de digitale marker, kan het kunstwerk op eender welke plaats tentoongesteld worden. Het publiek kan het kunstwerk vanuit de eigen covid-proof comfortzone en van thuis beleven.

Daarnaast zullen de werken te zien zijn in een virtuele tentoonstelling (in browser) die voor iedereen en wereldwijd toegankelijk. Het lokale, nationale en internationale publiek kan zo op eender welk moment en plaats de kunstwerken en de tentoonstelling bekijken (4/5G, internet). De tentoonstelling loopt van 29 januari 2021 tot 31 mei 2021, maar we rollen in het project graag verder uit tot eind 2021 op eigen initiatief.

Binnenkort meer nieuws!

 

MET DANK AAN DE VLAAMSE OVERHEID EN DE CULTURELE ACTIVITEITENPREMIE